ساخت تابلو سازی به شیوه حروف برجسته چلنیوم

 

در این مقاله میخواهیم شما را با روند ساخت تابلوسازی با کمک حروف برجسته چلنیوم آشنا کنیم.

در مرحله نخست باید حروف یک تابلو سازی در برنامه کرل دراو (coreldrow) و یا اتو کد (autocad) با توجه به جزییاتی نظیر فونت، اندازه و یا ضخامت طراحی گردد.

بعد از اینکه مرحله طراحی به خوبی اجرا شد باید طرح مورد نظر بر روی جنس پلکسی گلس (plexi glass) لیزر و برش گردد. پلکسی گلس دارای رنگهای مختلف است و دارای تنوع رنگ خوبی می باشد.

بعد از اینکه طرح مورد نظر خود را به وسیله دستگاه لیزر برش دادیم به مرحله سوم یعنی مرحله چسباندن لبه چلنیوم به پلکسی است. اگر میخواهید که از دستگاه چلنیوم ساز استفاده کنید توجه کنید که تمام مراحل خم کردن ، قوس و شیار برروی لبه چلنیوم به وسیله دستگاه به صورت کامپیوتری طبق فایل طراحی شده انجام شود احتمال دارد به مسائلی روبرو شوید.

این مسائل به این دلیل است که این دستگاه تولید اروپا است و برای فونت های لاتین طراحی و ساخته شده نه برای فونت فارسی، به همین خاطر در برخی از موارد مشکلاتی را پدید می آورد، حتی برخی مواقع مشاهده شده است که به همین خاطر برخی از این دستگاه ها در مدت زمان مراحل ساخت بر روی لبه چلنیوم خط و خش نیز ایجاد می کنند.

اما در برخی تابلو سازی هایی که دارای این دستگاه ها نیستند همه این مرحله ها یعنی خم کردن قوس و شیارها به وسیله استاد کار ماهر و با دست اجرا می گردد.

در مرحله بعد و پس از آماده شدن لبه حروف و لبه تابلو سازی چلنیوم آن را بروی میز آهنی با آهنرباهای مخصوص ثابت و جذب یکدیگر می کنند و با چسب ۱۲۳ و اسپری لبه چلنیوم را به پلکسی می چسبانند.

پس از ایجاد حروف تابلو چلنیوم نوبت زیر سازی این حروف است که برای اینکار از ورق های پی وی سی pvc با ضخامت های مختلف بهره می گیرند که اندازه های این ورق ها از اندازه های متفاوتی برخوردار است.

تابلوسازی چلنیوم

تابلوسازی چلنیوم

این ورق ها در برابر آب، آفتاب، گرما و سرما مقاوم هستند و تغییر حالت نخواهد داد و به همین منظور برای زیرسازی تابلو سازی حروف چلنیوم خیلی کاربرد دارد. حروف چلنیوم ساخته شده بر روی ورق پی وی سی قرار گرفته و دور آن را خط کشی می نمایند و به وسیله اره برقی برش خورده به نحوی که در درون چلنیوم زیر نوار گردگیر به آسانی گذاشته شود.